Please contact the person pictured for photo usage rights
The Sammalkorpi Research Group at Aalto University studies soft materials systems via computational modelling. Examples of soft materials systems we are interested in include surfactant micelles, emulsions and many colloidal structures, ordered macromolecular assemblies such as cellulose crystals, as well as, self-assembling polymer thin films and protein based materials. We aim at broad based understanding of soft materials systems. The projects concentrate especially on macromolecular aggregates, as well as, amphiphiles (i.e., lipids and detergents) in solution and at interfaces. The applications include for example, functional polymer films, controlling aqueous dispersion, and various bioproducts systems including plant oils and their treatment.
Our research is computational and theoretical. Typical methods used in the group include, for example, molecular dynamics and Monte Carlo simulations at atomistic and molecular level coarse grained description level. The research involves also related model development and analytical theory.
Tutkimusryhmäni keskittyy itsejärjestäytyviin molekyylimateriaaleihin. Molekulaarisessa itsejärjestäytymisessä molekyylit järjestäytyvät rakenteeksi palautuvasti ja ilman ulkoista voimaa. Esimerkkejä tästä järjestäytymisestä ovat surfaktanttien muodostamat misellit, emulsiot tai kolloidirakenteet, makromolekulaariset kiteet kuten esimerkiksi selluloosan eri rakenteet tai vaikkapa proteiinien sekundääri- ja tertiäärirakenne ja lipidimolekyylien muodostamat biologiset kaksoiskalvot. Itsejärjestäytymisestä on kyse myös monissa nestekasvatetuissa polymeeriohutkalvoissa, erilaisissa molekyylikiteissä tai DNA-kaksoiskierteen muodostumisessa. Ryhmän tutkimuksen päämääränä on ymmärtää itsejärjestäytymiskäytöstä laajapohjaisesti ja projektit painottuvat erityisesti makromolekyylien ja amfifiilisten molekyylien (erityisesti lipidit ja detergentit) aggregaatiokäytökseen. Sovellutukset liittyvät tyypillisesti esimerkiksi funktionaalisiin polymeeriohutkalvoihin, kolloidaalisen tai liukenevaisuuskäytöksen kontrollointiin tai erilaisiin biotuotteisiin kuten esimerkiksi biopohjaisten öljyjen käsittelyyn.
Ryhmän tutkimus on laskennallista ja teoreettista. Tyypillisiä käyttämiämme menetelmiä ovat esimerkiksi molekyylidynamiikka- ja Monte Carlo -simulaatiot atomistisella tarkkuudella tai molekyylitasolle karhennettuna. Tutkimukseen liittyy myös mallinkehitys ja teoria.
Add any kind of contact information, such as web sites or messaging accounts